CHP'de DEPREM VE ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce , yapmış olduğu basın toplantısıyla CHP'den istifa ettiğini açıkladı ve sonrasında da neden istifa ettiğini CHP' li Seçmenlere bir bir sıraladı.
1. A.B.D den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum .
2. Mustafa Kemal deyip de, Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenler ile yolumu ayırıyorum.
3. CHP aday yapmayınca Başka partilere gidip aday olup bugün CHP yi yönetenlerle yolumu ayırıyorum
4. Fetö'cüleri , sorosçuları koruyanlar ile yolumu ayırıyorum
5. Bugün sahte CHP'li olanlarla yolumu ayırıyorum .
6. Ne işimiz var Libya'da deyip, Mavi vatanı anlayamayan kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum .
7. Türkiye maalesef Azerbaycan'a yardım etti diyenlerle yolumu ayırıyorum .
8. Grup başkanlarını bile atamayla göreve getiren lerden yolumu ayırıyorum .
CHP'den Rahatsızlığını dile getirerek neden istifa ifade ettiğini CHP tabanına ve halka açıkladı.
Netice olarak da Muharrem İnce'nin hedefinin 50 + 1'i alacak yeni bir siyasi parti kuracağını , mecliste CHP'den istifa eden milletvekillerinin de kendilerine katıldığını , Ayrıca yeni istifa edecek milletvekilleri ile birlikte Grup kuracak kadar yeni kuracak olduğu partiye katılımların olacağını söyledi.
Buraya kadar her şey güzel , bundan sonrasında CHP'ye şimdiye kadar oy veren seçmenlerin ne yapacağı , Kime destek vereceği zaman içinde ortaya çıkacaktır.
CHP'nin geçmişine baktığınız zaman , CHP tabanında seçmenlerin rahatsız olduğu dönemlerde , CHP'ye oy vermeyip 1999 genel seçimlerinde CHP'den ayrılan Bülent Ecevit'in kurduğu Demokratik Sol parti ye yüzde 21 destek vererek onu iktidara taşıyıp Başbakan yaptığını unutmamak lazım .
Ayrıca CHP tabanı rahatsız olduğu zaman 1999'da olduğu gibi çizgisinden ayrılan bir CHP yönetimini barajın altında bırakarak % 8 oy oranı ile cezalandırdığını da unutmamamız lazım .
tabii Zaman her şeyin ilacıdır Zamanla göreceğiz.
ama görünen o ki 2021 yılında Muharrem İnce Yeni bir Karaoğlan algısı , rüzgarı oluşturabilir mi bekleyip göreceğiz .
Türkiyede seçmenlerin siyasi partilerinin ister sosyal Demokrat , ister milliyetçi muhafazakar olsun Ama artık Türkiye seçmeni Türkiye halkı yerli ve milli olan siyasi partiler olmasını arzu ediyor .
Artık Türkiye'deki siyasi partilerin ülke içerisinde farklı görüşler olabilir ama ülkenin çıkarları söz konusu olduğunda dış politikada , ülkemizin çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda bir ve beraber olacak iktidar ve muhalefet partilerine ihtiyaç olduğu görülüyor .
Güçlü bir muhalefet , güçlü çalışan iktidarların olmasına vesile olur .
Haydi rastgele diyoruz.