Ak Parti MKYK Üyesi Sever'den Turizm Müjdesi

Ekonomi 04.06.2024 - 11:22, Güncelleme: 04.06.2024 - 14:25 2792+ kez okundu.
 

Ak Parti MKYK Üyesi Sever'den Turizm Müjdesi

AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi ve Ekonomi Eski Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi'nde başlayacak olan yatırımları sosyal medya hesabından duyurdu.

Sever, Mersin Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'nde bulunan 9 Hazine taşınmazı üzerinde golf, konaklama ve günübirlik tesislerden oluşan turizm tesislerinin Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmesinin planlandığını ancak, tesisler için 2009 yılında yapılan kesin tahsislerin, çeşitli sebeplerle sürecin beklemeye alındığını belirtti. Sever, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,"Mersin Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi kapsamındaki Mersin İli, Tarsus İlçesi, Kulak Mahallesinde bulunan 9 adet Hazine taşınmazı üzerinde konaklama, golf ve günübirlik tesislerden oluşan turizm tesisleri gerçekleştirilmek üzere Turizm Bakanlığınca; -Özaltın Otel İşletmeleri A.Ş. (1 taşınmaz), -IC Gayrimenkul Yatırımlar A.Ş. (3 taşınmaz), -Limmer Tur. San. ve Tic. A.Ş. (3 taşınmaz), -Pekkan Hiz. End. Ort. ve Müh. Elek. Ürt. Tur. Tic. A.Ş. (1 taşınmaz), -Çelben Turizm İnş. San. ve Tic. A.Ş. (1 taşınmaz), adına 2009 yılında kesin tahsisler yapılmıştır. Ancak, önce Bölgedeki altyapı eksiklikleri ve yargı süreçleri nedeniyle son olarak da; Mersin-Tarsus Havalimanı inşaatının tamamlanmamış olması sebepleriyle, bahse konu kesin tahsislerin süreleri 2018 yılında Bakanlıkça dondurulmuştur. Uluslararası Çukurova havalimanı İnşaatımızın tamamlanarak açılışa hazır hale gelmesi, Tarsus- Kazanlı Turizm Bölgesi yolunun tamamlanmış olması nedeniyle, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ve Bakan Yardımcılarımızla yapmış olduğumuz istişareler ve çalışmalar sonrasında, bahse konu dondurma gerekçelerinin ortadan kalkmış olması ve Bölgede turizm yatırımı yapılmasını engelleyecek bir durumun kalmaması hususları dikkate alınarak, dondurulan kesin tahsis süreleri ve yatırım süreleri Haziran 2024 itibarıyla başlatılmıştır. Adı geçen Şirketlerin, 1 yıl içerisinde yatırımların en az yüzde on beşini tamamlamaları gerekmekte olup, %15 yatırım taahhüdünü yerine getiren firmalara sürenin bitiminde 3 (üç)’er yıl ek yatırım süresi verilebilecektir. Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’nde ilk etapta yapılacak olan 7000 yatak kapasiteli tesislerde yaklaşık 2000 kişinin istihdam edilmesi beklenmektedir. Turizm Tesislerinin yapımı tamamlandığında ülkemiz ve Mersin turizmine ve ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır. Mersin’imize ve Tarsus’umuza hayırlı ve uğurlu olsun inşallah. Gelişmeleri yakınen takip etmeye devam edeceğiz."  
AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi ve Ekonomi Eski Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi'nde başlayacak olan yatırımları sosyal medya hesabından duyurdu.

Sever, Mersin Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'nde bulunan 9 Hazine taşınmazı üzerinde golf, konaklama ve günübirlik tesislerden oluşan turizm tesislerinin Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmesinin planlandığını ancak, tesisler için 2009 yılında yapılan kesin tahsislerin, çeşitli sebeplerle sürecin beklemeye alındığını belirtti.

Sever, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,"Mersin Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi kapsamındaki Mersin İli, Tarsus İlçesi, Kulak Mahallesinde bulunan 9 adet Hazine taşınmazı üzerinde konaklama, golf ve günübirlik tesislerden oluşan turizm tesisleri gerçekleştirilmek üzere Turizm Bakanlığınca; -Özaltın Otel İşletmeleri A.Ş. (1 taşınmaz), -IC Gayrimenkul Yatırımlar A.Ş. (3 taşınmaz), -Limmer Tur. San. ve Tic. A.Ş. (3 taşınmaz), -Pekkan Hiz. End. Ort. ve Müh. Elek. Ürt. Tur. Tic. A.Ş. (1 taşınmaz), -Çelben Turizm İnş. San. ve Tic. A.Ş. (1 taşınmaz), adına 2009 yılında kesin tahsisler yapılmıştır. Ancak, önce Bölgedeki altyapı eksiklikleri ve yargı süreçleri nedeniyle son olarak da; Mersin-Tarsus Havalimanı inşaatının tamamlanmamış olması sebepleriyle, bahse konu kesin tahsislerin süreleri 2018 yılında Bakanlıkça dondurulmuştur. Uluslararası Çukurova havalimanı İnşaatımızın tamamlanarak açılışa hazır hale gelmesi, Tarsus- Kazanlı Turizm Bölgesi yolunun tamamlanmış olması nedeniyle, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ve Bakan Yardımcılarımızla yapmış olduğumuz istişareler ve çalışmalar sonrasında, bahse konu dondurma gerekçelerinin ortadan kalkmış olması ve Bölgede turizm yatırımı yapılmasını engelleyecek bir durumun kalmaması hususları dikkate alınarak, dondurulan kesin tahsis süreleri ve yatırım süreleri Haziran 2024 itibarıyla başlatılmıştır. Adı geçen Şirketlerin, 1 yıl içerisinde yatırımların en az yüzde on beşini tamamlamaları gerekmekte olup, %15 yatırım taahhüdünü yerine getiren firmalara sürenin bitiminde 3 (üç)’er yıl ek yatırım süresi verilebilecektir. Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’nde ilk etapta yapılacak olan 7000 yatak kapasiteli tesislerde yaklaşık 2000 kişinin istihdam edilmesi beklenmektedir. Turizm Tesislerinin yapımı tamamlandığında ülkemiz ve Mersin turizmine ve ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır. Mersin’imize ve Tarsus’umuza hayırlı ve uğurlu olsun inşallah. Gelişmeleri yakınen takip etmeye devam edeceğiz."

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersintime.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.