Jandarmadan okul servislerine sıkı denetim

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.09.2024 - 10:10, Güncelleme: 13.09.2024 - 10:12 1972 kez okundu.
 

Jandarmadan okul servislerine sıkı denetim

Jandarmadan okul servislerine sıkı denetim

Mersin’de, jandarma ekipleri yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla okul servislerine yönelik denetim gerçekleştirdi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, öğrencilerin güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla denetimlerini artırdı. Trafik Jandarması öğrenci taşımacılığı yapan okul servis şoförleri, rehber personel, öğrenciler ve servisle ulaşım sağlayan öğretmen ve çalışanlara yönelik il genelinde 38 trafik timi ve 114 personelin katılımıyla denetim yaptı. Denetimlerde, 617 okul servis aracı durdurularak, araçların Okul Servis Araçları Yönetmeliği’ne uygunluğu, araç sürücüleri ile rehber personelin gerekli özellikleri taşıyıp taşımadığı, öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadığı ve araçla ilgili gerekli belgelerin kontrolü yapılarak, kurallara uyulması konusunda uyarılarda bulunuldu. Jandarma ekipleri, eğitim ve öğretim yılı süresince trafik denetimlerinin sürdürüleceğini belirtti.
Jandarmadan okul servislerine sıkı denetim

Mersin’de, jandarma ekipleri yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla okul servislerine yönelik denetim gerçekleştirdi.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, öğrencilerin güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla denetimlerini artırdı. Trafik Jandarması öğrenci taşımacılığı yapan okul servis şoförleri, rehber personel, öğrenciler ve servisle ulaşım sağlayan öğretmen ve çalışanlara yönelik il genelinde 38 trafik timi ve 114 personelin katılımıyla denetim yaptı. Denetimlerde, 617 okul servis aracı durdurularak, araçların Okul Servis Araçları Yönetmeliği’ne uygunluğu, araç sürücüleri ile rehber personelin gerekli özellikleri taşıyıp taşımadığı, öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadığı ve araçla ilgili gerekli belgelerin kontrolü yapılarak, kurallara uyulması konusunda uyarılarda bulunuldu.
Jandarma ekipleri, eğitim ve öğretim yılı süresince trafik denetimlerinin sürdürüleceğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersintime.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.