Mersin'de e-Twinning Okul Etiketi Belge Takdim Töreni Yapıldı

Eğitim 13.06.2024 - 12:48, Güncelleme: 13.06.2024 - 13:23 1686+ kez okundu.
 

Mersin'de e-Twinning Okul Etiketi Belge Takdim Töreni Yapıldı

Mersin’de eTwinning Okul etiketi belge takdim töreni büyük bir başarıyla gerçekleştirildi.

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) bünyesinde Ulusal Destek Servisi ve Mersin Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “eTwinning Okul Etiketi Belge Takdim Töreni”  Mersin'de gerçekleştirildi. Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezinde düzenlenen törene; Mersin Valisi  Ali Hamza Pehlivan’ın yanı sıra Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, e-Twinning Türkiye Ulusal Destek Servisi Etkinlik Yöneticileri Dr. Hülya Bal ve Tarık Kaya, eTwinning İl Koordinatörü Bircan Keleş, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda eTwinning tanıtım videosunu izlenmesinin ardından yaptığı konuşmada Mersin’in eğitimdeki başarısını vurgulayan Vali Pehlivan, “Kıymetli öğretmenlerimiz, bugün sizler Mersin İlimizi sadece ülke düzeyinde değil, bu sisteme dahil 46 ülke arasında birinci konuma getirdiniz. Sizleri yürekten kutluyor ve yürekten alkışlıyorum,Bu projelerin hazırlanması ve uygulanmasının arkasında, ‘sadece nicelik değil nitelik; ağ oluşturmak değil bağ oluşturmak, yarışmak değil paylaşmak’ anlayışı bulunmaktadır. Her şeyden önce ölçme, değerlendirme anlamında rakamların da elbette bir manası, bir değeri olduğunu kabul ediyoruz. Bununla birlikte, hep zikretmeye çalıştığımız ve ideal olarak ortaya koyduğumuz kalite, idrak, süreklilik, sürdürülebilirlik nicelikten ziyade nitelik odaklı çalışmayla mümkündür.2005 yılında Avrupa Birliği sistemi içerisinde dahil edilen, 2009 yılından itibaren de ülkemizde etkin bir şekilde uygulanmaya başlanan özellikle de internetin artık mesafeleri ortadan kaldırdığı bir ortamda, fiziken bir araya gelme imkânı bulunmadığında internet üzerinden bir etkileşim oluşturma gayesiyle yürütülmekte olan bu projelerde, niteliğin de önemsenmesi elbette ki daha kalıcı ve kabul edilebilir başarılı neticeler elde edilmesini sağlamaktadır.” dedi. eTwinning Okul Etiketi konularında; Paylaşımlı Liderlik, İş Birliği, Değişim Öncüsü Olarak Öğrenciler, Diğer Okullar İçin Model Olma, Kapsayıcı ve Yenilikçi Öğrenme Kurumları kriterlerine uygun bulunan Mersin İli, 280 okul sayısı ile Türkiye ve Avrupa 1. si olmakla birlikte “eTwinning Okul Etiketi” ile ödüllendirildi.   Konuşmaların ardından, “eTwinning Okul Etiketi Belgesi”ni almaya hak kazanan öğretmen ve okul yöneticileri belge ve ödüllerini Vali Ali Hamza Pehlivan’ın elinden aldı.  
Mersin’de eTwinning Okul etiketi belge takdim töreni büyük bir başarıyla gerçekleştirildi.

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) bünyesinde Ulusal Destek Servisi ve Mersin Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “eTwinning Okul Etiketi Belge Takdim Töreni”  Mersin'de gerçekleştirildi.

Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezinde düzenlenen törene; Mersin Valisi  Ali Hamza Pehlivan’ın yanı sıra Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, e-Twinning Türkiye Ulusal Destek Servisi Etkinlik Yöneticileri Dr. Hülya Bal ve Tarık Kaya, eTwinning İl Koordinatörü Bircan Keleş, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda eTwinning tanıtım videosunu izlenmesinin ardından yaptığı konuşmada Mersin’in eğitimdeki başarısını vurgulayan Vali Pehlivan, “Kıymetli öğretmenlerimiz, bugün sizler Mersin İlimizi sadece ülke düzeyinde değil, bu sisteme dahil 46 ülke arasında birinci konuma getirdiniz. Sizleri yürekten kutluyor ve yürekten alkışlıyorum,Bu projelerin hazırlanması ve uygulanmasının arkasında, ‘sadece nicelik değil nitelik; ağ oluşturmak değil bağ oluşturmak, yarışmak değil paylaşmak’ anlayışı bulunmaktadır. Her şeyden önce ölçme, değerlendirme anlamında rakamların da elbette bir manası, bir değeri olduğunu kabul ediyoruz. Bununla birlikte, hep zikretmeye çalıştığımız ve ideal olarak ortaya koyduğumuz kalite, idrak, süreklilik, sürdürülebilirlik nicelikten ziyade nitelik odaklı çalışmayla mümkündür.2005 yılında Avrupa Birliği sistemi içerisinde dahil edilen, 2009 yılından itibaren de ülkemizde etkin bir şekilde uygulanmaya başlanan özellikle de internetin artık mesafeleri ortadan kaldırdığı bir ortamda, fiziken bir araya gelme imkânı bulunmadığında internet üzerinden bir etkileşim oluşturma gayesiyle yürütülmekte olan bu projelerde, niteliğin de önemsenmesi elbette ki daha kalıcı ve kabul edilebilir başarılı neticeler elde edilmesini sağlamaktadır.” dedi.

eTwinning Okul Etiketi konularında; Paylaşımlı Liderlik, İş Birliği, Değişim Öncüsü Olarak Öğrenciler, Diğer Okullar İçin Model Olma, Kapsayıcı ve Yenilikçi Öğrenme Kurumları kriterlerine uygun bulunan Mersin İli, 280 okul sayısı ile Türkiye ve Avrupa 1. si olmakla birlikte “eTwinning Okul Etiketi” ile ödüllendirildi.
 
Konuşmaların ardından, “eTwinning Okul Etiketi Belgesi”ni almaya hak kazanan öğretmen ve okul yöneticileri belge ve ödüllerini Vali Ali Hamza Pehlivan’ın elinden aldı.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersintime.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.