TYT Türkiye 1. Mersin'den

Eğitim 16.07.2024 - 09:48, Güncelleme: 16.07.2024 - 10:09 2894+ kez okundu.
 

TYT Türkiye 1. Mersin'den

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2024 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarının osym.gov.tr adresinden ilan edildiğini bildirdi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ersoy, ÖSYM Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen 2024-YKS'nin sonuçlarının açıklandığını belirtti. Ersoy, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde şehitlere ve gazilere olan şükranlarını dile getirdi. Ersoy, YKS’nin tamamlanmasıyla başlayan heyecanlı bekleyişin ilk aşamasının bugün sona erdiğini vurgulayarak, “ÖSYM olarak 3 milyondan fazla adayımızın beklediği 2024-YKS sonuçlarını açıklıyoruz. Hayırlı olsun. An itibarıyla osym.gov.tr adresimizden sonuçları öğrenebilirsiniz” ifadelerini kullandı. “Başarının tek başına elde edilmesi mümkün değil” Ersoy 3 milyondan fazla adayın katıldığı sonuçların açıklanmasıyla birlikte dereceye giren adayların da belli olduğunu kaydederek, “Büyük bir sabır ve gayret göstererek bu başarıyı elde eden adaylarımızı tebrik ediyorum. Başarının tek başına elde edilmesi mümkün değil; şampiyonlarımıza en büyük desteği veren anne ve babalarımızı, bu süreçte onları yalnız bırakmayan ve yol gösteren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Adaylarımıza başarılarının devamını diliyorum. İnanıyorum ki, eğitim sürecini en güzel şekilde tamamlayacaklar” diye konuştu. Birincileri açıkladı 3 milyondan fazla adayın yarıştığı sınavda birincileri de açıklayan Ersoy şu ifadeleri kullandı: TEMEL YETERLİLİK TESTİ BİRİNCİSİ: Süleyman Mete Genç (Mersin) ALAN YETERLİLİK TESTİ BİRİNCİLERİ EŞİT AĞIRLIK Berra Kuruş- iSTANBUL SAYISAL ALANI: Arda Taşdemir-  Elazığ SÖZEL ALANI: Fatih Emre Düzcan- İSTANBUL YABANCI DİL ALMANCA Sevgi Kırmızıbekmez- İSTANBUL ARAPÇA Yusuf Salih Orhan- İSTANBUL FRANSIZCA Yunus Emre Aydoğan- ÇAPA Fen Lİsesi İNGİLİZCE Mehmet Alp Güneş- Atatürk Fen Lisesi RUSÇA Safiye Yaşar- Ayrancı Anadolu Lisesi  diye sıraladı. Konuşmanın sonunda sonucunu öğrenen adayların sonuç açıklama sayfasına yalnızca bir kez girmesinin sayfada aşırı yük oluşmasının önüne geçeceğinin altını çizdi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2024 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarının osym.gov.tr adresinden ilan edildiğini bildirdi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ersoy, ÖSYM Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen 2024-YKS'nin sonuçlarının açıklandığını belirtti. Ersoy, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde şehitlere ve gazilere olan şükranlarını dile getirdi. Ersoy, YKS’nin tamamlanmasıyla başlayan heyecanlı bekleyişin ilk aşamasının bugün sona erdiğini vurgulayarak, “ÖSYM olarak 3 milyondan fazla adayımızın beklediği 2024-YKS sonuçlarını açıklıyoruz. Hayırlı olsun. An itibarıyla osym.gov.tr adresimizden sonuçları öğrenebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

“Başarının tek başına elde edilmesi mümkün değil”
Ersoy 3 milyondan fazla adayın katıldığı sonuçların açıklanmasıyla birlikte dereceye giren adayların da belli olduğunu kaydederek, “Büyük bir sabır ve gayret göstererek bu başarıyı elde eden adaylarımızı tebrik ediyorum. Başarının tek başına elde edilmesi mümkün değil; şampiyonlarımıza en büyük desteği veren anne ve babalarımızı, bu süreçte onları yalnız bırakmayan ve yol gösteren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Adaylarımıza başarılarının devamını diliyorum. İnanıyorum ki, eğitim sürecini en güzel şekilde tamamlayacaklar” diye konuştu.

Birincileri açıkladı
3 milyondan fazla adayın yarıştığı sınavda birincileri de açıklayan Ersoy şu ifadeleri kullandı:

TEMEL YETERLİLİK TESTİ BİRİNCİSİ:

Süleyman Mete Genç (Mersin)

ALAN YETERLİLİK TESTİ BİRİNCİLERİ

EŞİT AĞIRLIK

Berra Kuruş- iSTANBUL

SAYISAL ALANI:

Arda Taşdemir-  Elazığ

SÖZEL ALANI:

Fatih Emre Düzcan- İSTANBUL

YABANCI DİL

ALMANCA

Sevgi Kırmızıbekmez- İSTANBUL

ARAPÇA

Yusuf Salih Orhan- İSTANBUL

FRANSIZCA

Yunus Emre Aydoğan- ÇAPA Fen Lİsesi

İNGİLİZCE

Mehmet Alp Güneş- Atatürk Fen Lisesi

RUSÇA

Safiye Yaşar- Ayrancı Anadolu Lisesi

 diye sıraladı.

Konuşmanın sonunda sonucunu öğrenen adayların sonuç açıklama sayfasına yalnızca bir kez girmesinin sayfada aşırı yük oluşmasının önüne geçeceğinin altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersintime.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.