Toplumların ekonomik, sosyal ve kültürel yönden bütünleyici gelişmelerinde etkili olmak için, güçlü bir işbirliği ve geniş bir anlayışla, mali müşavirlik ve muhasebecilik mesleğinin sürdürebilirliği ve kamu yararına bir meslek olduğunun pekiştirilmesi uzun dönemdeki amaçlar olmalıdır. Dünyanın içinde bulunduğu konjonktür meslek mensuplarının tüm enerjilerini, yeteneklerini ve kaynaklarını harekete geçirmeyi zorunlu kılmaktadır.
Dünyanın karşılaştığı zorluklara mali müşavir ve muhasebecilerin vereceği yanıtlar mesleğin devamlılığını ve değerini artıracaktır. İşte bu noktada, mesleğin toplumun beklentilerini daha iyi anlama ve şekillendirmeye gereksinimi vardır. Meslek, daha iyi gelecek kurmak için yeni alanlara yönelmeli, hizmetlerinin sunumunda ve yerine getirilmesinde daha etkili yollar tespit etmeli, tasarlamalı ve pazarın değişen isteklerine yanıt veren yeni hizmetler üretmelidir. Hızla değişen yeni teknolojik çevreye uygun hizmetler sağlamaya hazırlıklı olmalıdır.
Hem kamu ve hem de özel sektörde güvenilir ve şeffaf bilgi sağlamada önemli bir rol oynayan mali müşavirlik ve muhasebecilik mesleği, kamunun yararını koruyarak ekonomik faaliyetlere her seviyede katkı sunmaktadır. Davranışların yürütülmesinde kuralların değil değerlerin belirleyici olması, dürüstlük (integrity), şeffaflık (transparency) ve uzmanlık (expertise) olarak tanımlayabileceğimiz üç önemli değerin daima akılda tutulması gerekmektedir.
Söz ve hareketin buluştuğu yer olan dürüstlük, sözlere değer vermek ve verilen sözleri tutmaktır. Yolsuzluklarla her türlü mücadeleyi yapmaya yönlenmek gerekmektedir. Şeffaflık, bu konuda başvurulması gereken çok önemli bir faktördür. Mesleki hizmetlerin sunulmasında bilgi ve tecrübe olarak kendisini gösteren uzmanlık, sonuç olarak sürekli eğitimi anlatmaktadır. Her meslek mensubu, yolsuzluklara karşı çalışmalara katkıda bulunmakta şahsi bir sorumluluğa sahip olduğunu unutmamalıdır.
Meslek mensupları, mesleki rollerini üstlenmeden önce, etkili ve uygun eğitim çalışmasına sahip olmak ve mesleki kariyerlerinde sürekli eğitim sağlamak için, yüksek kalitedeki faaliyetleri sürdürebilmelidirler. Eğitimin, uzun dönemde mesleğin kalitesinde ve meslek mensuplarının sağladığı hizmetlerde güçlü bir etkiye sahip olması, daha ortaya konulacak çok düşünce ve yapılacak çok analiz olduğunu göstermektedir. Sürekli mesleki eğitim, mesleğin doğru ve uygun yolda yürümesine yardım edeceği gibi, meslekteki davranışlar, değerler, beceriler ve uzmanlığın gelişmesine katkı sunacaktır.
Tüm dünyada ekonomik özgürlük ve zenginliğin oluşması, mesleki eğitim, beceri ve değerlerin kullanılmasında ısrarcı olunmasını gerektirmektedir.