MHP SEÇİMLERE TABELASI İLE GİRSE %25'İ VARDIR

 1 Kasım ''Tekrar Seçim'' öncesi Mersin'de siyasi partileri analiz etmeye MHP ile devam edelim. Milliyetçi Hareket Partisi 1999 ve 2002 seçimleri ile sihirli formülü bulmuştu aslında. Tabanın önüne sandığı koymuş ve sandıktan çıkan tercihleri hiç değiştirmeden sıralamaya yansıtmıştı. Bu Method 1999 seçimlerinde MHP'ye Mersin tarihinde ilk defa 5 milletvekili kazandırmıştı. 2002 seçimlerinde de yine aynı methodla seçime girmiş ve Türkiye Barajı aşılmış olsaydı Mersin yine 4 milletvekili çıkaracak başarıyı göstermişti.

Sonrasında bu Methodtan uzaklaşıldı. 2011 seçimlerinde bölge dengeleri gözetilmeyen bir liste ile 2 milletvekilliğine kadar düşüldü. 7 Haziran seçimlerinde ise bölge dengeleri gözetilirken isimlerdeki tercihler isabetsiz yapıldı ve 2014 yerel seçimlerinde 1. olduğu Mersin'de 3. parti durumana düştü.İki ''Ali''nin gayretleri olamasa belki sonuç daha da kötü olurdu.

Mersin Büyükşehir ve 8 İlçe Belediye Başkanlığını elinde bulunduran MHP, yerel iktidar avantajını dezavantaja çevirdi.

2014 seçimlerinde 324.117 olan oy sayısını yaklaşık 70.000 kayıpla  255.740'a düşürdü.

 MHP ''Tekrar Seçim''e 7 Haziran'da hiç birşey olmamış gibi , 2014 seçimlerinin etkisinden kurtulamamış bir görüntü ile sanki 1.parti gibi bir hava ile  gitmekte.

MHP birçoğunda belediye başkanlığını elinde bulundurduğu Toroslar, Erdemli, Mut, Mezitli, Yenişehir, Silifke, Aydıncık gibi ilçelerde hezimet yaşamış, 3. 4. parti durumuna düşmüş, özellikle Toroslar, Yenişehir, Mezitli gibi ilçelerde HDP'nin de gerisinde kalmıştır. Ne yazık ki hepsinde de 7 Haziran öncesi durum her anlamda hala devam etmektedir.
Sorumluluk sahibi herkes sadece seyretmekle yetiniyor anlaşılıyor ki buralardaki ''Ülkücü Duruş'' Beşiktaş Eski Başkanlarından Demirören'in ''Beşiktaşlı duruşu'' ile benzer hale gelmiş.

% 41 oy ile 7 Haziran seçimlerinden ülke genelinde 1. çıkmasına rağmen kaybettiği 3-4 puanı didik didik inceleyen araştıran Ak Parti örneği gözler önündeyken yaklaşık 70.000 oy ve 7 puanlık oran kaybını,2014 'de 1.cilikten 7 haziran da HDP'nin ardına düşüp 3. 4 olmayı hiç kimse sorgulamamış görünüyor. 

7 Haziran Akşamı saat 22.00 sularında MHP  Genel Başkanı  Bahçeli TV 'lerde canlı yayında açıklamalarda bulunuyor ve birşey dikkatlerden kaçmıyor; "Mersin 1. sıra milletvekili Genel Başkan'ın hemen yanıbaşında!"  Normal düşüncede genel başkan yardımcısı olması gereken yerde..... Düşündürücü tarafı o vekil Mersin Milletvekili anlaşılıyor ki oyunu kullanır kullanmaz Ankara'ya gitmiş. Mersin'in seçiminden daha önemli işler nedeniyle.

2007 ve 2011 seçimlerinde de Mersin'in kontenjan vekilleri olmuştu ve kamuoyu basın o dönemki vekilleri Mersin Adliyelerinde sabahlarken görmüştü! Seçime, vatandaşın oyuna, Partisine sahip çıkmak farklı bir duruş gerektiriyor anlaşılan.

Denilebilir ki önemli görevleri var vs vs....  O zaman da şu soruyu gayet rahat sorabiliriz; "Seçim bölgesinde seçimde dahi bulunamayacak kadar önemli biri neden Ankara'dan gösterilmiyor???"
 Ankara'dan başka biri gönderilse olmazmıydı?

''Tekrar Seçim'' öncesi Mersin MHP'de olumsuzluklar anlamında durum böyle özetlenebilir. Neler yapılmalı denilirse şu gerçeği kabul etmek gerekir ki MHP Mersin'de tüm teşkilatlarını kapatsa tabelası ile seçime girse % 25 oyu her zaman alır. Tabanda muazzam bir gücü var yani dava şuuru ile yoğrulmuş binlerce gönüldaşı var.

MHP seçimlere girmese boş kağıda 3 hilali çizerim onu sandığa atarım diyecek kadar deli(!)leri var. Sorumluluk sahibi mensuplar tabanın önünde seyretmekten öte birşey yapmayarak tıkaç görevi yapmaktan vazgeçerlerse bu taban sandıklarda patlamayı yaptırır, 1999' daki tarihi başarısını unutturacak yeni başarılara imza atabilir.