Sever, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: "AK Parti olarak, On İkinci Kalkınma Planı döneminde, üretim ve yük merkezlerinin uluslararası pazara erişimlerinin güçlendirilmesi, ülkemizin küresel rekabetçiliğinin artırılması ve bölgesel endüstrilerin liman ve demiryolu bağlantılarının kurulabilmesi, bölgesel refahın artırılması ve gelişmişlik farklarının azaltılması amacıyla gerekli altyapı yatırımlarının da yapılması suretiyle BÜTÜNLEŞİK BİR KALKINMA MODELİNİ hayata geçiriyoruz.

Bu modelle üç denizde üç büyük liman projemizin ufkunu genişletiyor, “Liman Endüstrisine dayalı bölgesel kalkınma yaklaşımımızı hayata geçiriyoruz.

Bursa'da çevreyi kirletene 'büyük' ceza Bursa'da çevreyi kirletene 'büyük' ceza

Bu çerçevede yeni çekim merkezleri oluşturarak daha dengeli bir yerleşim dağılımının sağlanması amacıyla sanayi merkezi niteliğindeki şehirlerin küresel kent olma işlevlerini güçlendirecek, bu şehirlerin rekabet güçlerini geliştirerek küresel ticaret ağına entegrasyonunu sağlayacağız.

Bu modelin en önemli ayaklarından birisi de Mersinimiz olacaktır.

AK Parti ile büyümeye, kalkınmaya, üretim ve istihdam artışına devam..."

LİMAN ENDÜSTRİSİ’NE DAYALI BÖLGESEL KALKINMA

1. Ankara-Konya-Mersin hattı ile iç Anadolu Bölgesindeki diğer illeri de kapsayacak şekilde, savunma sanayii, makine sanayii ve tarıma dayalı sanayi başta olmak üzere sanayinin Mersin Konteyner Limanı ile lojistik bağlantısını daha güçlü hale getireceğiz.

2. Deprem bölgesinde işlenmiş tarım ürünleri ve tarıma dayalı sanayiler ile tekstil, dokuma, demir-çelik, petrokimya başta olmak üzere imalat sanayii ürünlerinin İskenderun Liman üzerinden dış pazarlara erişimini artıracak altyapıyı güçlendireceğiz.

3. Batı Karadeniz'de yer alan kömür ve doğalgaz sahaları ile demir-çelik, kâğıt, ormancılık sanayii ve tarıma dayalı sanayinin Filyos Limanına bağlantısını sağlayacağız.

4. Çandarlı Limanı ve İzmir Limanı ile bu limanlara bağlantıyı sağlayan lojistik altyapıyı Ege bölgesi illerinde öne çıkan tekstil, dokuma, petrokimya ve tarama dayalı sanayi ürünlerinin dış pazarlara erişimini sağlayacak şekilde geliştireceğiz.

5. Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'deki üretim merkezlerinin uluslararası pazarlara erişimi Rize-İyidere Limanı ve Trabzon Limanı üzerinden, Orta Karadeniz'deki illerin erişimi ise Samsun Limanı üzerinden sağlayacağız.