Mersin Bürokrat ve İş Adamları Derneği (MEBİDER) tarafından ilki 2013 Ekim ayında yapılan ve daha sonra ülke huzurunu tehdit eden 6-7 ekim olayları nedeniyle ertelenen Mersin Kültür Festivali’nin 2. si 17-18-19 Nisan tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. istasyon meydanından başlayan kortej yürüyüşü ile festival alanındaki gerek proğramlar gerekse verilen birlik, beraberlik, kardeşlik ve Mersinlilik mesajları ile muazzam bir kültür şöleni yaşandı.

  Mersin Valimiz Sayın Özdemir Çakacak’ın himayelerinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi, MTSO (Mersin Ticaret ve Sanayi odası), DTO (Deniz Ticaret Odası) gibi kurum ve kuruluşların destekleri ile takdire şayan bir "Devlet-Millet" bütünleşmesi gerçekleşti. Birlik, beraberlik, barış, huzur ve kardeşlik duyguları zirveye çıktı. 1. Kültür Festivalinde tespit edilen eksikliklerin dikkate alındığı, daha organize, daha disiplinli ve bir o kadar da coşkulu bir festival oldu.

  Türkiyemizin her yöresinden katılan hemşehri dernekleri, sergiledikleri yöresel el sanatları, damak tatları, halk oyunları, müzik ziyafeti güzeldi ama asıl güzellik hepsinin ''Biz Mersin'iz Mersin Türkiye'dir'' sloganına yakışır sergiledikleri tavırdı. Kızılay'ından Yeşilay'ına, İl Sağlık Müdürlüğü'nden İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne, Alzheimer Derneği'nden, Kanserle Dans Derneği'ne, Arslanköy Tiyatro Topluluğu'ndan Eshab-ı Kehf Derneği'ne kadar sosyal sorumluluk ve mana iklimine hizmet eden kuruluşlar oradaydı. Kutlu Doğum Haftası'nın birlikte olmak, beraber olmak temalı etkinliklerinin yapıldığı bir dönemde Alevi Kültür Derneği'nin, Ehlibeytlerin, Mevlana Kültür Derneği'nin yer aldığı festivalde; kendilerine yer verildiği halde İl Müftülüğü'nün(Yeri beğenmemelerinden dolayı) yer almaması yadırgandı.

   Festivalin bütçesinin yaklaşık 120 Bin TL olduğunu belirtmekte özellikle yarar görüyorum. Zira Uluslararası Müzik Festivali'nin bütçesinin 1.5 Milyon TL'ye yakın olduğu, ilgi alanı ve hedefi göz önüne alındığında bu hususun ne kadar altı çizilecek bir durum olduğu sanırım daha iyi anlaşılır.


Festivalin planlanması, icra edilmesi, başarısı ve etkisi göz önüne alındığında yine çok çok önemli olduğunu düşündüğüm bir gerçekle karşılaşıyoruz. Bürokratların sadece salla başı al maaşı sarmalında hayatlarını idame ettiren birer robot olmadıkları gerçeği ile yüzyüze kalıyoruz. Bürokratta toplumun içerisindeki bir çok birey gibi sadece devletin temsilcisi ve sosyal bir insan...  Sivil toplum örgütlerinde, sosyal projelerde, sportif etkinliklerde ''İnsani'' yönleri ile görev yapabilirler ve büyük başarılara imza atabilirler, çok büyük hayırlara vesile olabilirler.

Mebider üyesi bürokratlar işte böylesi bir düşünceyi zirveye taşıyan festivalin çok önemli bir paydaşı olarak kendilerini gösterdiler. Yürekten tebrik ediyorum. Yine işadamları akşam sabah iş kovalayan, iş düşünen, para kazanmaktan başka birşey düşünmeyen, ekonomi dışında hiç birşeye kafa yormayan insanlar olmadıklarını, Mersin Kültür Festivali gibi çok önemli bir organizasyonla gösterdiler. Hayatın her alanında, her safhasında nasılda gayretli özverili çalıştıklarını ''İnsan'' olduklarını, sosyal, kültürel, sportif etkinliklerin bir çoğunda başarılı bir şekilde bulunduklarını ve bulunabileceklerini tüm Türkiye'ye kanıtladılar.

  MEBİDER'in kuruluşunda ''Bürokrat-İş Adamı'' bir arada bulunmaz ön yargısıyla dar, vizyonsuz düşüncelere sahip bireylerde bürokrat ve iş adamının bir araya geldiğinde memleket için ne kadar güzelliklere imza atabileceğini net bir şekilde görmüş oldular. Türkiye'de bir ilk olan Bürokrat ve İş Adamlarını biraraya getiren MEBİDER'i bir kez daha kutluyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum. Mersin'e değer katacak daha nice projelere imza atmalarını temenni ediyorum.