Avrupa Birliği’nin davetlisi olarak bir toplnatıya yurtdışında katılmıştım. Orada Türkiye’den özel öğrencilerin eğitim gördüğü bir okulda öğretmen olan bir arkadaş vardı. Mersin Üniversitesi’nde görev yapıyorum deyince “Mersin MEM Müdürlüğü’nün Türkiye’de projelerde her yıl birinci olduğunu” söylemişti. “Mersin MEM, tüm Türkiye’de MEB camiasında bilinir” demişti. Ne mutlu olmuştum, ne gurur duymuştum. Ayrıca birçok ülke temsilcisinin katıldığı toplantıda yaptığım sunumun girişinde Mersin MEB’in Erasmus projelerindeki başarısından bahsetmiştim ve katılımcılar hem şaşırmış, hem de çok etkilenmişti.
Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün TÜBİTAK Bilim ve Toplum Destek Programları’nda 5 projesi desteklenmeye hak kazandı. Ayrıca Mersin MEB 2020 yılı Erasmus+ K1 ve K2 projelerinde de toplam 757 proje ile çok önemli bir başarıya imza attı. Toplam KA1 Projeleri sayısı 535 ve KA2 Projeleri sayısı 222 olmuştur.
Bir yıl başarılı olmak önemlidir ama sadece bir yıl elde edilen başarıya şans denilebilinir. Bu nedenle istikrar ve sürdürebilirlik önemlidir. Mersin MEB proje başarısını her yıl tekrarlayarak istikrarlı ve sürdürebilir bir başarı elde etmişti. Bu başarıda emeği geçen başta Mersin MEM Müdürü Adem KOCA olmak üzere tüm ilçe MEM Müdürleri ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.
“Koca” bir başarı öyküsü var, sessiz sedasız işini başarı ile nasıl yapılır herkese de MEM Müdürü Adem KOCA göstermektedir. Mersin ile gurur duydum. Mersin’in daha çok başarıları ile gündeme gelmesi önemlidir. Artık Mersin sadece laf üreten değil icraat yapan yöneticilere ihtiyacı vardır. Vatandaş kavga eden sadece laf üreten değil Mersin’e katkı yapan, Mersin’in sorunlarını çözen yöneticiler istiyor. Ziya Paşa’nın “Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde” dediği gibi “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz”.