Tekin "Mücadelemiz Eğitim'de Atatürk'ün Laiklik İlkesinin Ayakta Kalması"

Eğitim 22.04.2024 - 14:30, Güncelleme: 22.04.2024 - 16:19 1675 kez okundu.
 

Tekin "Mücadelemiz Eğitim'de Atatürk'ün Laiklik İlkesinin Ayakta Kalması"

Mersin Time Gazetesini ziyaret eden Eğitim-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, sendikanın faaliyetleri ve eğitim çalışanlarının karşılaştığı sorunlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Tekin, Sendikanın öncelikli olarak eğitim sendikası olduğunu ve Milli Eğitim kadrosunda çalışan bütün memurları içerdiklerini belirtti. Sendikanın asıl amacının memurların özlük haklarını, sosyal haklarını ve ekonomik haklarını savunmak olduğunu vurgulayan Tekin, Milli Eğitim'de Atatürk'ün laiklik ilkesinin ayakta kalmasını amaçladıklarını ifade etti. Konuşmasında öğretmenlerin karşılaştığı problemleri dile getiren Tekin, “En büyük problem depremden sonra aşırı büyük mevcuttu sınıflar. Bir öğretmenin kapasitesini ortaya koyabileceği sınıf mevcudu en fazla yirmi, yirmi beş depremle birlikte kapasite kırk kişiye, kırk beş kişiye kadar çıktı. Depremden dolayı gelenlerin sayısı fazla olduğu için hemen hemen Mersin'in bütün okullarında mevcut arttı. Böylelikle okulda çıkacak sorun sayısı fazlalaştı, şöyle düşünün 25 kişilik sınıfta 5 tane öğrenci kavga ederse ya da sorun çıkarırsa 40 kişilik sınıfta bu 10 'a çıkar. Böylelikle öğretmenin sesini ders anlatırken duyurabilmesi için yüksek sesle konuştuğunda ise sesinin yorulması belli bir süre sonra bitkinlik psikolojisine dönüşebilir” dedi. Tekin, Mersin’deki genel personel için yol sorununa da değindi “Eskiden daha rahat ulaşım vardı. Şimdi ise ulaşımda trafik sıkışıklığı eğitim'de büyük sorun.” dedi. Öğretmenlerin büyük bir bölümünün Mezitli ve Yenişehir’de oturduğunu ve görev yerlerinin Akdeniz, Toroslar, hatta Huzurkent’e kadar gittiğini belirten Tekin, “Bu böyle olunca burada büyük bir yol sıkıntısı oluyor. Bunların çoğu belediye otobüsüyle gidiyorlar. Belediye otobüsüyle günlük mesela bir buçuk saat gidiş, bir buçuk saat geliş, günlük üç saat yol yapan öğretmenler var. Bu da eğitimin kalitesini düşürüyor.” ifadelerini kullandı.
Mersin Time Gazetesini ziyaret eden Eğitim-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, sendikanın faaliyetleri ve eğitim çalışanlarının karşılaştığı sorunlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Tekin, Sendikanın öncelikli olarak eğitim sendikası olduğunu ve Milli Eğitim kadrosunda çalışan bütün memurları içerdiklerini belirtti. Sendikanın asıl amacının memurların özlük haklarını, sosyal haklarını ve ekonomik haklarını savunmak olduğunu vurgulayan Tekin, Milli Eğitim'de Atatürk'ün laiklik ilkesinin ayakta kalmasını amaçladıklarını ifade etti.

Konuşmasında öğretmenlerin karşılaştığı problemleri dile getiren Tekin, “En büyük problem depremden sonra aşırı büyük mevcuttu sınıflar. Bir öğretmenin kapasitesini ortaya koyabileceği sınıf mevcudu en fazla yirmi, yirmi beş depremle birlikte kapasite kırk kişiye, kırk beş kişiye kadar çıktı. Depremden dolayı gelenlerin sayısı fazla olduğu için hemen hemen Mersin'in bütün okullarında mevcut arttı. Böylelikle okulda çıkacak sorun sayısı fazlalaştı, şöyle düşünün 25 kişilik sınıfta 5 tane öğrenci kavga ederse ya da sorun çıkarırsa 40 kişilik sınıfta bu 10 'a çıkar. Böylelikle öğretmenin sesini ders anlatırken duyurabilmesi için yüksek sesle konuştuğunda ise sesinin yorulması belli bir süre sonra bitkinlik psikolojisine dönüşebilir” dedi.

Tekin, Mersin’deki genel personel için yol sorununa da değindi “Eskiden daha rahat ulaşım vardı. Şimdi ise ulaşımda trafik sıkışıklığı eğitim'de büyük sorun.” dedi.

Öğretmenlerin büyük bir bölümünün Mezitli ve Yenişehir’de oturduğunu ve görev yerlerinin Akdeniz, Toroslar, hatta Huzurkent’e kadar gittiğini belirten Tekin, “Bu böyle olunca burada büyük bir yol sıkıntısı oluyor. Bunların çoğu belediye otobüsüyle gidiyorlar. Belediye otobüsüyle günlük mesela bir buçuk saat gidiş, bir buçuk saat geliş, günlük üç saat yol yapan öğretmenler var. Bu da eğitimin kalitesini düşürüyor.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersintime.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.