Prof.Dr.Ahmet Çamsarı 18 Kasım 2014 günü Cumhurbaşkanı tarafından Mersin Üniversitesi'ne Rektör olarak atandı. 28 Kasım 2014 tarihinde Üniversitede yapılan devir teslim töreni ile de resmen göreve başlamış oldu.
Prof.Dr.Çamsarı alanında çok önemli bir bilim adamı ve çok başarılı bir kalp cerrahı. Mersin'den ve Türkiye'nin bir çok bölgesinden yüzlerce hastaya şifa vermeye çalışmış, çok başarılı ameliyatlara imza atmış bir çok hastanın sağlığına kavuşmasına vesile olmuş, dualarını almayı başarmış bir hekimdir. Görev yaptığı sürece çok ağır hastaları olmuştur, şüphesiz derman olamadıkları da olmuştur ama nihayetinde başarılı bir cerrahtır.
Hekimlikten yöneticiliğe geçen Rektör Çamsarı meslek hayatında görmediği belki de göremeyeceği en ağır hasta ile henüz çiçeği burnunda, rektörlük görevi sürecinde karşılaşmıştır.
220-230 Milyon TL civarında ortalama ödeneğe sahip Üniversite'de 75 Milyon TL borçla karşı karşıya kaldığını fark edince enkazın edebiyattan başka bir şey olduğunu Mersin Üniversitesi'nin yıllarca nasıl yönetilemediğini değişimin ne kadar şart olduğunu kendisi de bizzat üzülerek görmüştür.
2013 yılı Bütçe Kanununda 203.792.000,00 Tl olarak tahsis edilen Bütçe gideri, 2013 yılı Sayıştay Raporundaki verilere göre 209.643.000,09 Tl olarak gerçekleşmiş. Buna karşılık gelir 214.707.739,13 Tl olarak gerçekleşmiştir. Dönemi 58.074.281,80 TL olumlu faaliyet ile sonlandırmasına, kasasında 16.602.189 TL mevcudu olmasına rağmen yaklaşık 15.000.000,00 TlL zarar olduğu ortaya çıkmış.
Rekrör Çamsarı 2014 sonuna gelindiği 2015 bütçesinin görüşüldüğü şu günlerde ise 75.000.000,00 TL borç gerçeği ile başbaşadır. Zarar ne kadar çıkacak bilinmiyor ama yine sayıştay raporlarına göre borç ödeme süresi 48 ayı bulan bir mali yapı var. 2015 yılı Bütçesi'nde Mersin Üniversitesi'ne tahsis için öngörülen kaynak 229.673.000,00 Tl , Personel Giderleri'nin %45.5 olduğu bir Üniversite, 75 milyon TL borç , gelir getirecek her türlü kaynaklar yangından mal kaçırırcasına devir teslime az bir süre kala ihale edilmiş bir tablo. Akademik ve İdari kadro denilse ona keza. Özetle Mersin Üniversitesi'nin bu tablo ile Sayın Çamsarı'nın en ağır hastası olduğu anlaşılıyor.
İyi tarafı ise kamuoyunda sayısız hastaya derman olmuş tedavi etmiş olan Rektör Sayın Ahmet Çamsarı'nın bu hastayı da ayağa kaldıracağına olan inanç ve güven tamdır. Geçen şu kısacık sürede de görülmüştür ki her kesimden kabuller, başarı dilekleri ve dualar alınmaya devam edilmektedir. Mersin Üniversitesi'nin yönü şehre dönmüştür.
13 Eylül 2014 tarihinde yine bu köşemde ''Rektörlük Seçimine Ramak Kala Üniversite ve Mersin" adlı yazımda;
''Kaybedilen 2 dönemden sonra bu kritik seçimde başta Üniversite'de oy kullanacak öğretim üyeleri olmak üzre İlimizdeki siyasi irade temsilcileri, milletvekilleri, Ankara'daki uzantıları YÖK gerekli ortamı sağlayacak şekilde her türlü siyasi çıkar kaygılarından, küçük hesaplardan uzak değişimin önünü açacak adımları cesaretle atmalıdırlar diye düşünüyorum.'' demiştim.
Hakikaten bu temenniler bir anlamda yerini buldu ve değişim gerçekleşti. Mersin'in ve Üniversite'nin önü açıldı.Yalnız bu dönemde de bazı şeylere özellikle önem verilmeli destek ve yardımların sürdürülmesi gerekiyor.
Şahsi, nefsi hesaplar bir tarafa bırakılmalı, en azından bir müddet askıya alınmalı diye düşünüyorum. Olmayan kadrolara "daha dün bir bu gün iki'' demeden "kendi adamımız olsun" mantığı ile kimse baskı unsuru oluşturmamalı. İlk günden iş, aş, makam derdine düşerek zor olan durumu daha da zorlaştırmamak gerekiyor.Kaybedilen yılların telafisi kolay değil ,telafi edilecektir de.
Sayın Çamsarı akli selim işleri her anlamda yapacağı güvenini, hakkın hakkaniyetin yerine gelmesinden öte bir işe imza atmayacağının garantisini devir teslim töreninde “Üniversitenin tüm paydaşlarına akademik ve idari personel ile öğrencilerimize hak ettiği değeri vereceğim. Demokratik, barışçıl ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlayacağım. Eşitlik ve adaletten ödün vermeden istikrarlı gelişim ve ilerlemeye açık, şehirle iletişim halinde olarak, işbirliği, katılım ve paylaşımı önemseyerek şeffaf, açık ve hesap verici bir yönetim anlayışı sergileyeceğim” diyerek vermiştir.
Teşhisleri ve tedavileri ile hastayı nasıl ayağa kaldıracağını bilen hazırlıklı bir bilim adamı var yeter ki destek olunsun köstek olunmasın.''En ağır hasta'' da ayağa kalkacaktır.